Login portal

Tevredenheidsonderzoek woningcorporaties

Hoe ervaren huurders de dienstverlening?

Dit is één van de belangrijkste vragen voor een corporatie met betrekking tot de bewonerstevredenheid. Door de diensten op verschillende contactmomenten te laten beoordelen door de huurders verzamel je waardevolle informatie en leer je direct van de terugkoppeling. Tevreden.nl ondersteunt woningcorporaties met het verzamelen van data, inzicht, een optimale dienstverlening en een betere reputatie.

De alles in één oplossing voor corporaties

Dashboard_icon

Real-time

Weken wachten op onderzoeksresultaten? Met ons real-time online dashboard is dat verleden tijd. Je hebt direct inzicht.

tijd_icon

Doorlopend

Krijg op alle contactmomenten die een huurder heeft doorlopend inzicht in de kwaliteit van de dienstverlening.

API_1_icon

Integratie

Verstuur onderzoeken geautomatiseerd vanuit het klantregistratiesysteem door de unieke API koppeling.

Aedes_icon

Aedes

De onderzoeken zijn Aedesproof en gaan een stapje verder: ze vragen naar de onderbouwing van de waardering van de huurder.

inzicht_icon

Analyseren

Diepgaande informatie beschikbaar per proces, klantgroep, afdeling, tijd en zelfs per medewerker.

Responsive Design_icon

Responsive

De onderzoeken zijn korte en krachtige vragenlijsten die volledig responsive zijn en dus op ieder apparaat (mobiel, tablet, pc) goed leesbaar en in te vullen zijn.

workshops_tevredenheid_icon

Begeleiding

Naast continu meten ondersteunt en begeleidt Tevreden.nl organisaties bij het vertalen van de resultaten naar de praktijk middels rapportages en workshops.

Teamwork_icon

Ketensamenwerking

Hoe tevreden is de klant over de geleverde dienstverlening van de gehele keten? Met een heldere meting krijgen ketenpartners inzicht in de prestaties.

uitnodiging_icon

Huisstijl

De onderzoeken en uitnodigingen kunnen worden voorzien van logo en ondertekening. Een onderzoeksplatform in eigen huisstijl behoort tot de opties.

aedes_tevreden

Aedes benchmark

Tevreden.nl is een door Aedes gevalideerd onderzoeksbureau.

De onderzoeken zijn Aedesproof en gaan een stapje verder: ze vragen naar de onderbouwing van de waardering van de huurder.

Daarnaast dragen wij met trots het MOA Fair Data keurmerk.

Beheer alles vanuit één centraal systeem

Door onze unieke API koppeling is een corporatie in staat om allerlei verschillende systemen te koppelen aan de onderzoeksoplossing. Denk bijvoorbeeld aan de klantsystemen waar alle contactmomenten, NAW-gegevens, afspraken en alle zaken en taken in vastgelegd worden.

Op deze manier kan de medewerker bij het afsluiten van bijvoorbeeld een reparatieverzoek in het klantsysteem een automatisch gegenereerd klanttevredenheidsonderzoek toesturen. Hierbij wordt de huurder gevraagd om de dienstverlening van de corporatie te beoordelen. Doordat het onderzoek op het juiste moment naar de juiste huurder wordt verzonden stijgt de response en zal de ervaring van de huurder nog vers in het geheugen zitten.

Door deze unieke koppeling is het dus mogelijk om alles vanuit één centraal systeem te beheren. Systemen waar reeds een koppeling mee is gerealiseerd:

Tevredenheidsonderzoek woningcorporaties op een rijtje

 • Nieuwe huurder
 • Vertrokken huurder
 • Kwaliteit woningen
 • Dienstverlening KCC
 • Bewonerstevredenheid
 • Reparatieverzoeken
 • Planmatig onderhoud
 • Overlastmeldingen
 • Klachtenafhandeling
 • Kopen van een woning
 • VvE beheer
 • Huurincasso
 • Complexbeheerder of huismeester
 • Schade afhandeling
 • Ketenpartneronderzoek
 • Medewerkersonderzoek

Medewerkersonderzoek woningcorporaties

We zien nog vaak een traditionele aanpak waarbij in de meeste organisaties maximaal één keer per twee jaar werkbeleving in kaart wordt gebracht: lange vragenlijst, dik rapport, presentatie en verbeterplan. En dan maar hopen op een stijgende lijn.

Onderzoek 15 verschillende thema's

Wij geloven erin dat continu onderzoek veel meer toegevoegde waarde heeft. Er zijn 15 verschillende thema's waar een medewerker zijn mening over kan geven. Denk aan:

 • Cultuur
 • Werksfeer en samenwerking
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Bevlogenheid
 • Communicatie
 • Duurzame inzetbaarheid

Zoom in op verbeterpunten

In elk thema is een open vraag opgenomen om de medewerker te activeren ook zelf ideeën of oplossingen ter verbetering van het thema aan te dragen. Uit ervaring weten wij dat wanneer je inzoomt op de genoemde verbeterpunten, deze ontwikkelthema’s actueel onder de aandacht blijven van zowel directie als medewerkers.

Ketenpartneronderzoek woningcorporaties

Woningcorporaties zoeken steeds vaker de samenwerking binnen de keten. Denk aan de aannemers, schilders en leveranciers. Ketensamenwerking leidt tot betere resultaten, lagere kosten en meer tevreden klanten. Het gaat hierbij niet langer alleen om de eigen prestatie maar om de totale prestatie van alle schakels binnen de keten. Hoe tevreden is de klant over de geleverde dienstverlening van de gehele keten? En hoe ervaren de ketenpartners de samenwerking met elkaar? Waar in het proces of de samenwerking kan het nog beter?

Tevreden.nl levert een heldere meting met een real-time dashboard waarmee alle ketenpartners inzicht hebben in de geleverde prestatie. Dit is een noodzakelijk onderdeel om te weten wat er beter kan en snel te kunnen reageren en bijsturen waar nodig.

Woningcorporaties aan het woord

Wij werken o.a. voor

Wil je het ook nóg beter doen voor de huurder?

Wij vertellen je graag hoe wij talloze corporaties hebben geholpen met het verbeteren van de interne processen en de klant- en medewerkerstevredenheid. De huurder centraal stellen en nóg beter presteren als corporatie, dat is waar het in onze ogen om gaat.

Wil je eens sparren over de mogelijkheden? Laat het ons even weten.

[contact-form-7 title="" id="none"]
Tevreden.nl en Feedback Company bundelen hun krachten!

Reviewspecialist Feedback Company en onderzoeksbureau Tevreden.nl bundelen hun krachten en hun producten en diensten. Zodat we de feedback- en onderzoek markt nog beter kunnen bedienen, een verdiepingsslag kunnen maken en een completer product kunnen aanbieden.

Lees bericht
close-link