Klanttevredenheid Laurentius Wonen

"De dienstverlening van Laurentius werd in 2017 gemiddeld met een 7,4 beoordeeld. 62% van de bewoners geeft de dienstverlening een score van een 8 of hoger."

Meten is weten

Wij weten graag hoe onze bewoners over ons denken. Daarom vragen we nieuwe huurders, vertrekkende huurders, bewoners die een reparatieverzoek doen en bewoners waar planmatig onderhoud is uitgevoerd om een korte vragenlijst in te vullen via Tevreden.nl. Erg nuttige informatie en voor Laurentius een hulpmiddel om onze dienstverlening nog verder te optimaliseren.

Resultaten 2017

De dienstverlening van Laurentius werd in 2017 gemiddeld met een 7,4 beoordeeld. 62% van de bewoners geeft de dienstverlening een score van een 8 of hoger.

“Mijn ervaring met Laurentius is goed. Heldere communicatie wanneer er zaken veranderen in de buurt en aan de woning.”

Nieuwe huurders

De tevredenheid van nieuwe huurders is gemiddeld een 7,6. Met name de persoonlijke aandacht, vriendelijkheid, deskundigheid en uitleg van de verhuurmakelaar wordt erg gewaardeerd. Maar wat kan beter? Bewoners komen het liefst na sleuteloverdracht in een woning terecht die meteen bewoond kan worden; een woning die in goede staat, netjes en schoon is, met zo min mogelijk nog uit te voeren reparaties. Als dat niet mogelijk is, dan willen zij graag snel weten waar ze aan toe zijn, welke reparaties worden opgepakt en wanneer dat wordt gedaan.

“Nadat ik verhuisd ben waren er wat gebreken in huis aanwezig. Hier is door Laurentius goed op gereageerd en zijn de gebreken zeer snel verholpen.”

Planmatig onderhoud

De dienstverlening bij planmatig onderhoud waarderen bewoners gemiddeld met een 7,1. Ruim de helft van de bewoners is zeer tevreden en geeft een 8 of hoger. Dit komt met name door de fijne afspraken met aannemers en de medewerkers die het onderhoud uitvoeren. Minder te spreken zijn bewoners over de mate waarin zij zijn geholpen tijdens het gesprek voorafgaand aan het onderhoud door medewerkers van Laurentius. Ook worden bewoners graag tijdig geïnformeerd bij vertragingen.

“De planning en verwachte tijdsstip zouden beter gecoördineerd moeten worden. Er werd in de straat willekeurig gewerkt.”

Reparatieverzoek

Het gemiddelde rapportcijfer voor de dienstverlening bij het indienen en uitvoeren van een reparatie is 7,4. In het vierde kwartaal is het klantoordeel zelfs gestegen naar een cijfer van 8,1. Meer dan twee derde van de bewoners geeft hier een 8 of hoger voor. Bewoners die minder tevreden zijn, zijn dat vooral over de doorlooptijd van een reparatieverzoek, de communicatie en het resultaat van de reparatie. Ook zijn bewoners minder positief over de eventuele kosten voor eigen rekening die vooraf niet duidelijk zijn.
 
“Wij zijn zeer tevreden, dat je doorverbonden wordt naar het bedrijf dat de werkzaamheden moet uitvoeren zodat je met hen een afspraak maakt voor het repareren van het defect.”
 

Vertrekkende huurders

Het rapportcijfer voor de dienstverlening bij vertrek is gemiddeld een 7,7. 63% van de bewoners geeft de dienstverlening een 8 of hoger. Vertrokken huurders zijn tevreden over het opzeggen van de woning. De duidelijkheid van de informatie over huur opzeggen en de snelheid van de reactie vanuit Laurentius worden goed beoordeeld. Bij de voorcontrole is er tevredenheid over de informatie over de oplevering van de woning. Ook hier zijn bewoners minder positief over de eventuele kosten voor eigen rekening die niet duidelijk zijn.
 
“Het opzeggen via de website verliep erg soepel en ook het achterlaten van de woning was mij erg duidelijk door het formulier en de beheerder die de inspectie deed.”
 

Het onderzoeksplatform laurentius.tevreden.nl richt zich op het meten van klanttevredenheid. Door inzicht in de resultaten en met uitgebreide rapportages, kan Laurentius nog beter voldoen aan de wensen en verwachtingen van haar huurders.

klanttevredenheid laurentius

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bij Tevreden.nl zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van onderzoek voor woningcorporaties. Weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw corporatie? Vul het formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

[contact-form-7 title="" id="none"]
Tevreden.nl en Feedback Company bundelen hun krachten!

Reviewspecialist Feedback Company en onderzoeksbureau Tevreden.nl bundelen hun krachten en hun producten en diensten. Zodat we de feedback- en onderzoek markt nog beter kunnen bedienen, een verdiepingsslag kunnen maken en een completer product kunnen aanbieden.

Lees bericht
close-link