CX Sessie 10: Employee Experience

4 april -Van Nellefabriek - Rotterdam

Ben jij erbij?

CX Circle is de eerste en enige onafhankelijke community in Nederland waar professionals die met Customer Experience bezig zijn in hun werk, samen kunnen komen voor kennis, inspiratie en netwerk. Samen met de CX Circlezorgen wij dat jij altijd op de hoogte bent van de ontwikkeling in jouw vak en stellen we elkaar in staat de klantbeleving in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Als kennispartner van de CX Circle beschikken wij over een beperkt aantal gratis tickets (t.w.v. € 100,-).
Wil jij erbij zijn? Vul onderaan de pagina het formulier in en wij nemen contact met je op.

Employee Experience 

Enthousiaste klanten krijg je met enthousiaste medewerkers. Niet gek dus dat Employee Experience bij veel organisaties op de agenda staat. Hoe vind je de juiste medewerkers? Hoe zorg je voor goede onboarding? Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers dagelijks met veel plezier naar hun werk gaan? En hoe leidt werkgeluk tot blije klanten? In deze sessie worden die vragen beantwoord. Met cases van o.a. Hutten, Stichting Jarige Job en keynote spreker Arjen Banach.

Programma

12.30 - 13.00: Ontvangst (incl. lunch)
13.00 - 13.15: Welkom door CX Circle
13.15 - 14.00: Cultuur in organisaties bepaalt succes van morgen
14.00 - 14.35: De ROI van werkgeluk bij Hutten
14.35 - 15.10: Case Wortell
15.10 - 15.30: Koffiebreak
15.30 - 16.05: Een originele teamactiviteit en tegelijkertijd maatschappelijk betrokken zijn; de ultieme employee experience!
16.05 - 16.40: Hoe pas je geluk toe als bedrijfsmodel
16.40 - 17.30: Borrel

13.15 - 14.00: Cultuur in organisaties bepaalt succes van morgen (Arjen Banach)
In een snel veranderende wereld zijn er organisaties die zich keer op keer onderscheiden door de manier waarop zij werk organiseren en hoe zij op een duurzame wijze succesvol blijven. Een van de strategieën hiertoe is dat steeds meer organisaties hun medewerkers centraal durven te stellen, ze geven aandacht aan hun Employee Experience. Een focus op de ‘medewerkerreis' gaat zich de komende jaren transformeren van onderscheidende factor tot absolute must.

Spreker Arjen Banach heeft een vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd. Hij doet al jaren onderzoek naar organisaties die zich onderscheiden met hun cultuur en neemt je in deze sessie mee naar de 6 trends van de absolute topwerkgevers op het gebied van organisatiecultuur. Wat zijn de essentiële ingrediënten voor een inspirerende cultuur om medewerkers te blijven boeien en binden in een war on talent, niet gefocust op voortgang maar op vooruitgang.

14.00 - 14.35: De ROI van werkgeluk bij Hutten
Een organisatie bestaat uit mensen. Personen die collega’s worden genoemd en daarnaast deel uitmaken van families, gezinnen en andere sociale netwerken. In een bedrijf, dat de beste, leukste en gelukkigste wil zijn, draait het vooral om deze mensen, de samenwerkers van Hutten. Thijs Fokker is, als Hutten Happifier, het gezicht van Huttens sociaal innovatieve beleid en zet zich in om het werkgeluk van alle samenwerkers te maximaliseren.
Hij brengt mensen samen, initieert nieuwe initiatieven, enthousiasmeert mensen en verbindt samenwerkers en hun families tot een zogenaamde ‘sharing community’ vol geluk! Dat maakt een dienstverband bij Hutten tot een onvergetelijke reis en deze reis deelt Thijs graag met jou!

14.35 - 15.10 Case Wortell (Chief Experience Officer Luc Joziasse)

15.30 – 16.05 Een originele teamactiviteit en tegelijkertijd maatschappelijk betrokken zijn; de ultieme employee experience! (Huib Lloyd, oprichter Stichting Jarige Job)
Stichting Jarige Job is ooit gestart om verjaardagen mogelijk te maken voor de 60.000 kinderen in Nederland die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat ze behoren tot de allerarmste gezinnen van Nederland. Begonnen met een keukentafelplan vanuit de huiskamer, maar na 9 jaar is Jarige Job veel meer. Dat gaat van teambuilding events, bedrijfsuitjes tot aan allerlei verschillende concepten om duurzame partnerships aan te gaan. Door de positieve gedachte die verjaardagen oproept zorgen we ervoor dat een abstract onderwerp als armoede makkelijk bespreekbaar wordt. En waar mensen zelf heel concreet ervaren hoe gaaf het is om iets te doen voor een ander. Een bezoek aan de Jarige Job loods zorgt er zeker voor dat je met een grote glimlach het pand verlaat. Kijkhier voor een impressie. 

16.05 – 16.40 Hoe pas je geluk toe als bedrijfsmodel?  (Michiel Goemans, ondernemer kinki kappers) 
Michiel Goemans is 25 jaar kapper en runde jarenlang zijn bedrijven en zijn personeel vanuit een streng hiërarchisch management systeem. Met de opkomst van nieuwe werknemers, kwam ook de wens vanuit het personeel voor verandering. Met als strijdkreet, ’stop met hiërarchisch management’.
Inmiddels is hij in plaats van ‘baas’ een ‘supporter’ geworden in zijn eigen bedrijf. Daar beslist iedereen nu samen in een open en eerlijk verhaal en worden ook  tegenslagen aan de kaak gesteld. In zijn bijdrage vertelt Goemans wat deze verandering als ondernemer met je doet en wat het in je onderneming teweegbrengt.

16.40 - 17.30 Borrel

Tot 4 april?

Wij nodigen je graag uit om deze sessie - samen met ons - bij te wonen. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

[contact-form-7 title="" id="none"]

Locatie CX Sessie

We zijn deze dag te gast bij Stichting Jarige Job. 
In Nederland zijn 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school!

Stichting Jarige Job bevindt zich in de Van Nellefabriek. Deze voormalige fabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland.

Van Nellefabriek 
Stichting Jarige Job
Van Nelleweg 1 (Hal K)
3044 BC Rotterdam