Bij Tevreden.nl geloven we in integraties met andere partijen. Maar waarom vinden we dat eigenlijk? Waarom willen we zo graag de nadruk leggen op deze integraties met partijen die niet direct iets met onze bedrijfsvoering te maken hebben? In dit blog zal ik uitleggen waarom dit zo belangrijk is en waarom het ook interessant is voor partijen die met ons koppelen.

1. Applicaties met integraties zijn succesvol

Als we kijken naar applicaties die veel integraties ondersteunen, zie je vaak een trend. De applicaties die dit ondersteunen worden goed gebruikt en zijn waardevol voor de gebruiker. Het beste voorbeeld hiervan is Slack, een chatprogramma, wat integreert met honderden partijen. Een groot deel van waarom Slack zo’n grote, voor veel bedrijven, kritische applicatie is geworden is de mogelijkheid om op een hele makkelijke manier de andere applicaties die gebruikt worden samen te laten komen in bijvoorbeeld de chatrooms.

2. Meer en makkelijker data verzamelen

Bij de applicatie van Tevreden.nl is het van groot belang dat we veel, kwalitatief goede, data verzamelen. Dit omdat we met deze data inzicht bieden in de ervaringen van de klanten en medewerkers. We doen dit natuurlijk door klanten en medewerkers uit te nodigen voor onderzoeken. Het meest simpele voorbeeld hiervan is dat er een Excel-document wordt aangeleverd bij onze applicatie waarna er vervolgens een onderzoeksuitnodiging wordt verstuurd. Echter zien we vaak dat dit manuele proces, zeker bij continu onderzoek, niet optimaal en wenselijk is voor de lange termijn.

Dit is exact de reden waarom een integratie zoveel meerwaarde toevoegt. Het zorgt ervoor dat de juiste persoon, op het juiste moment binnen een proces wordt uitgenodigd. En dit allemaal zonder dat de gebruiker van het systeem hier handelingen voor hoeft uit te voeren. Dit komt het volume van de uitnodigingen en de uiteindelijke aantallen qua reacties ten goede.

3. Ruimer aanbod als integratiepartij

De vraag die wij vanuit externe partijen met enige regelmaat krijgen is: “What’s in it for me”? En deze vraag is natuurlijk begrijpelijk, zeker omdat integreren met een partij als Tevreden.nl vaak tijd en geld kost qua implementatie. Wat we hebben gemerkt is dat als wij gezamenlijk optrekken met deze partijen de klant uiteindelijk een veel completer product krijgt.

Een goed voorbeeld is een koppeling met een CRM-applicatie. Door het koppelen van de onderzoeksoplossing van Tevreden.nl is het mogelijk om direct vanuit de CRM-applicatie een tevredenheidsonderzoek uit te sturen. Dit is hoogstwaarschijnlijk een functionaliteit die de externe partij zelf niet zal ontwikkelen.

Ik wil een koppeling met Tevreden.nl

Bij het tot stand brengen van een koppeling met onze applicatie is het aan te raden om eerst contact met ons op te nemen. Samen kunnen we dan de mogelijkheden op een rijtje zetten. Een uitleg over wat een API is kun je vinden in dit blog. We hebben daarnaast een praktische handleiding geschreven hoe onze API aangeroepen kan worden, dit staat op onze community.

Meer weten?

We organiseren binnenkort een webinar waarbij het koppelen met onze API centraal staat. Dit webinar gaat inhoudelijk vooral om de techniek. Interessant dus voor de partijen die met ons willen koppelen. Volg onze LinkedIn pagina om op de hoogte te blijven.

Volg ons op LinkedIn